Skäl till varför resultaten av träningen uteblir

Det är inte särskilt motiverande att träna vecka ut och vecka in utan att se några resultat. Det är frustrerande och i det läget är det lätt att kasta in handduken och aldrig mer träna. Men varje problem relaterat till träning har också en lösning. Det går nästan alltid att hitta något som går att förändra eller justera så att träningspassen blir effektiva. För att få det resultat du är ute efter är det viktigt att målen är rimliga och nåbara. Att gå ner i vikt och bygga muskler fungerar inte ihop. Du kan heller inte förändra kroppen hur mycket som helst. Du kan till exempel inte få större och fastare bröst genom att träna. För att få det ska du kontakta Motiva som utför förstklassig bröstoptimering. De lägger ner själ och hjärta i att du ska få just dina drömresultat. Boka en tid för konsultation för att få mer information om vad de kan göra specifikt för dig.

Träna fokuserat

Det kan förutom målsättningen finnas andra anledningar till varför du inte får det resultat du önskar. Det är viktigt att träningsupplägget du har är anpassat efter din verklighet. Om du måste pressa in träningspassen i ett hektiskt schema där du kompromissar med övningar och inte får den kontakten i musklerna som krävs för att du är stressad kommer resultaten att bli därefter, helt eller delvis utebli. Träning kräver fokus och att du har tid att genomföra den träning som är planerad.

Ha koll på vad du tränar

En annan anledning till resultatlös träning är att träningen du utför inte passar specifikt för dina mål. Du kan inte dansa om du har som mål att få en tajtare kropp. Om du vill forma kroppen är det styrketräning som gäller. Se till att du utövar den träning som verkligen tar dig närmare slutmålet. Om dina resultat uteblir ska du verkligen se över din träning.

Disciplin och tålamod ger resultat

Att tro att träning är en quick fix som ger snabba resultat är fel. Det finns inga genvägar när det gäller att nå mål som en väldefinierad kropp, gå ner i vikt eller liknande. Det gäller att tänka långsiktigt. Att ha disciplin att träna de dagar när det känns motigt är ett framgångsrecept. När du gör det även om du inte har lust kommer du att få resultaten du vill ha till slut. Du måste även ha en stor dos tålamod, det kan ta ett år att bygga upp de muskler som du önskar ha.

Träna smart

För att få det mesta möjliga ut av din träning ska du hitta ett träningsupplägg som passar dig och din vardag. Träningen du utför ska ta dig närmare målet. Försök att hitta en balans mellan din träning och övriga livet. Tänk på att det är viktigare att träna smart än mycket. Alla träningspass behöver inte betyda blodsmak i munnen eller att du har så mycket träningsvärk efter att du inte kan gå eller ta hand om dina barn.