Hur ska man leva under ett aktivt liv?

 

Sluta inte äta när du börjar träna. För att gå ned i vikt behöver du givetvis göra av med fler kalorier än du får i dig, men att träna hårt och sluta äta gör att du förlorar viktiga ämnen och att du inte orkar med att hålla jämna steg på träningen. Det kan resultera i avslutad träning eller skador.

Mat och sömn

Glöm inte proteinet och slarva inte med frukt och grönt. Musklerna behöver bra energi och näring för att byggas upp. Undvik sockerhaltiga proteindrycker som bara är tomma kalorier.

Se alltid till att sova ordentligt, särskilt nätterna innan du ska träna. Många föredrar att träna på morgonen. Dels för att det då är gjort och dels för att det är enklare att träna på “tom” mage. Men efteråt måste du äta rejält för att kompensera. Efter ett träningspass är både muskler och hjärta extra känsliga och det är då behoven av återhämtning och påfyllnad av energi är som störst.

Sömn leder också till att reparera muskler och mjukdelar. Gå därför och lägg dig lite tidigare kvällen innan ett hårt träningspass. Helst ska du inte träna alltför sent på kvällen. Det kan ibland påverka sömnen.