Ett fullt gym

Starta och driva gym

Om du har bestämt dig för att starta och driva eget gym så har du kommit till precis rätt plats. Det finns många saker man ska tänka på och allting börjar med en bra idé som du fått ner på papper i form av en affärsplan. Först och främst måste du fungera på hur din affärsmodell ska fungera, alltså var ska ditt gym få pengar ifrån? Friskis och Svettis till exempel är en förening där de som jobbar inte får någon lön men i utbyte får de träna gratis. Andra gym är mer vinstdrivna!

För att du ska få en bra kommunikation på gymmet så behöver du professionella och snygga nyhetsbrev. Det här är något som är viktigt för både de som arbetar och de som tränar på gymmet. Med bra kommunikation behöver du transparens och tydliga instruktioner. Dessutom kan det vara ett bra tillfälle att annonsera tillfälliga kampanjer. Nyhetsbrev räcker det med att man skickar ut lite då och då i börja, kanske några gånger om året. När sedan ditt gym är större och du har många kunder så kan du skicka nyhetsbrev varje vecka.

Tyngdlyftning på gång

Kom ihåg att ha bra utrustning som de som kommer dit och träna faktiskt vill ha och använda. Det är lätt hänt att man lägger en order på en massa olika maskiner och vikter som sedan står helt oanvända i gymmet. Beställ lite i taget och håll koll på vilka maskiner det är som är mest populära på ditt gym.

Älska siffror

Att föra statistik över sin verksamhet är väldigt viktigt, särskilt om man vill se det växa med tiden. Man kan hålla koll på hur många återkommande kunder man har, hur många som köpt årskort, om det är några som använder sig av kampanjkoder och så vidare. Sedan kan man använda detta till sin fördel när man ska expandera verksamheten. Det är även viktigt att man håller koll på ekonomin och det gör man med bra bokföring.

Stark kvinna som tränar

Det finns många gym på marknaden idag och det är viktigt att man positionerar sig på ett sådant sätt att kunderna kommer ihåg en. Man måste ständigt jobba med marknadsföring i olika kanaler och utvärdera kampanjer. Ta hjälp av en expert på marknadsföring om du känner att du inte har tillräcklig kunskap.

Ett nytt sätt som väldigt många vill marknadsföra sig på är genom att man arbetar med influencers. Dessa är kända på olika sätt och har ofta många följare på sociala medier och uppmanar dessa att göra olika val. om det är möjligt är det smart att samarbeta med lokala eller nationella kändisar. Det är oftast budgeten som sätter gränserna, inte dina drömmar tyvärr. Se till att de skriver bra saker om ditt gym genom att ge dem fria årskort eller något annat förmånligt. Kom ihåg att det kan gynna dig i längden.