Man som cyklar.

Träna med cykel

Vardagsmotion är den viktigaste motionen som man kan få. Denna typ av träning utklassar lätt till exempel att gå och träna på ett gym två timmar i veckan. Det är helt enkelt viktigare att du ser till att röra på dig lite varje dag än att du hårdtränare mer sällan. Det är en förutsättning för att du ska må bra. Ett enkelt sätt att få er vardagsmotion är att börja att cykla istället för att ta bussen eller bilen. När du till exempel cyklar till och från jobbet får du vardagsmotion på ett naturligt sätt och du kommer snabbt märka att din kropp påverkas positivt. Cykling är dessutom inte bara ett bra och miljövänligt transportmedel utan även ett härligt sätt att ta sig ut i naturen och träna.

Cyklist blickar ut över landskap.

För att man ska kunna komma igång med cykling krävs det givetvis att man har en bra cykel. Det är enkelt att hitta bra erbjudanden online. En rekommendation är att besöka en sida som kampanjjakt.se. Där kan du bland annat hitta Gina tricot rabattkod för snygga kläder!

Du kanske vill ha en lite mer avancerad cykel som utan problem klarar av skogsterräng? Eller så planerar du att endast cykla i stadsmiljö på asfalterade vägar? Fundera över hur du kommer använda din cykel innan du börjar leta. Det är heller ingen dum idé att få med hela familjen från början. Då kan ni dessutom enklare peppa och motivera varandra att börja cykla tillsammans. Det är viktigt att även människorna runt omkring dig mår bra. När du vill få din familj med på tåget kan ni skapa en överenskommelse. Alla cyklar så mycket som möjligt under en period och pengarna som ni sparar in på bensin och buss kan ni sedan tillsammans göra något roligt för. Kanske resa någonstans? Du kan givetvis göra detta även för dig själv. Att cykla är inte bara en fantastisk träningsform, du kommer dessutom kunna spara pengar och bli mer miljövänlig.

Kom i form!

Kvinna på cykel.

När man vill cykla behöver man inte göra det ensam, att cykla kan även vara ett socialt sätt att träna och komma i form tillsammans med andra . här kan du läsa om projektet “Cykla tillsammans”, som arrangerar gemensamma cykelutflykter organiserade av Cykelfrämjandet. Det är dock helt ok att delta utan att vara med i organisationen. Ofta cyklar man i närheten av där man bor medan en av de mer erfarna medlemmarna berättar om området och de olika platserna runtomkring. Efter att man har cyklat någon mil pausar man och fikar tillsammans, turerna blir därför trevliga sociala tillfällen att lära känna andra cykelentusiaster som bor i samma område som man själv. För den som inte vill eller kan cykla utomhus finns även möjlighet att köpa träningscykel för inomhusbruk. Spinning är mycket bra träning som kan utföras både hemma och i gruppklasser på gymmet. Idag finns det dessutom mycket smidiga motionscyklar som man kan fälla ihop när man inte använder dem. De behöver därför inte ta speciellt mycket plats eller vara i vägen. Du kan med hjälp av en av dessa cykla framför tv:n och därmed komma i form. Många upplever dock att det är roligare att cykla utomhus.