Att hitta sin träning

Om du tillhör den kategori människor som helst undviker att titta in på gymmen eller sätta på dig träningsskorna för ett löparpass, så blir det kanske svårt att övertyga dig om att du bör röra på dig. Faktum är att vissa människor inte passar för träning. Där gäller endast ihållande vardagsmotion. Det finns en grupp personer i världen där träning ger motsatt effekt och kroppen faktiskt mår dåligt av det. Nu ska du inte klappa händerna och säga att du tillhör dem, men om du har försökt dig på träning och märker att du istället mår sämre efter en längre tid samt blir för stressad, bör du antingen uppsöka läkare eller hitta en ny träningsmetod.

Hitta din träningsmetod

Vanligtvis handlar det enbart om lite lathet. Då finns det flera saker man kan göra. Det gäller att testa sig fram för att se vilken träning som känns rätt för dig. En viss typ av träning är positivt för den ene men blir ett rent helsike för en annan. Vissa människor älskar att svettas medan andra tycker det är det värsta som finns. Om du älskar att svettas, har du förmodligen redan kommit igång med din träning. Men om du föredrar lite lugnare träningspass, är lågintensiv träning ett alternativ. Det enklaste är en snabb promenad där du får upp flåset lite men inte svettas ut liter. Simning är annars en idé. Där svettas man inte alls och det är mycket skonsamt för kroppen. Lågintensiv träning kan du få av många olika sporter. Det betyder att din puls inte överstiger 50-60% av din maxpuls som du kan räkna ut själv.

Sätt inte upp en plan om du inte vet med dig att du har stark disciplin

Att bestämma sig för att träna vissa dagar i veckan kan funka för många, men i början kan det vara lite si och så med den tekniken. Rådet är att börja lite lugnare utan större krav och sedan trappa upp efter hand. Vanligtvis tar det tre veckor för kroppen att vänja sig vid en ny rutin och efter några träningspass, kommer din kropp att vilja ha mer. När du känner att du börjar få in rutinerna och känna dig lättare i kroppen, brukar saker och ting gå av sig själva. Det gör inte så mycket om du fuskar till en början. Det är bättre att träna lite än inte alls.