Träningsformer på skridskor

Alla har väl säkert åkt skridskor någon gång, kanske på en friluftsdag med skolan eller på någon liten fryst sjö när man var liten. Det många tyvärr minns med fasa är kalla fötter som krampade och gjorde ont, men skridskor kan vara så mycket mer än så. Faktum är att det finns massor med roliga träningsformer man kan ägna sig åt om man vill åka skridskor. Det finns verkligen något som passar alla, allt från aktiviteter för den som vill njuta av vacker natur till den som vill syssla med teknik eller åka riktigt fort. I den här texten ska vi guida dig igenom några av de träningsformer du kan ägna dig åt med skridskor på fötterna. Det finns mängder, både kända och mindre kända. Läs vidare och förkovra dig i denna härliga vintersport. Vem vet, kanske blir du inspirerad och ger dig iväg till sportbutiken för att köpa ett par grillor.

Långfärdsskridskor för naturfantasten

Tänk att få nästintill ljudlöst glida fram i ett gnistrande vinterlandskap samtidigt som du får motion. Det kan du göra om du väljer att åka långfärdsskridskor. Denna aktivitet utförs allt som oftast på sjöar eller vattendrag och ger en bra tillfällighet att verkligen komma nära naturen. många kommuner ordnar platser som är plogade på isen för just den som vill åka långfärdsskridskor. Utrustningen du behöver är framförallt ett par skridskor, men även bra och varma kläder samt isdubbar, ispik och livlina om du mot förmodan skulle gå igenom isen. Tänk dock på att alltid kolla att isen är säker innan du beger dig ut. Är du sugen på att prova en annan skridskosport som även den är individuell men lite mer teknisk är konståkning ett alternativ. Kolla om det finns någon konståkningsklubb där du bor och även om de har nybörjarkurser. Konståkning är en krävande sport, men dina färdigheter på isen kommer garanterat att imponera stort på dina vänner och bekanta. Du blir en skicklig skridskoåkare samtidigt som du stärker både muskler och kondition.

Lagsporter på isen

För dig som gärna tränar tillsammans är någon lagsport på is att föredra. Här kan du främst välja mellan hockey och bandy. De flesta orter har en idrottsklubb i närheten som sysslar med det ena eller det andra. Precis som i fotboll finns det också en rad korplag inom hockey och bandy. Kanske kan du platsa i ett sådant? Tills du hittar ett lag kan det vara idé att träna på din åkning och dessutom vänja dig vid känslan av de stora skydden. Nhl kläder förstärker känslan om det är hockey som är din kopp te. Bandy spelas på en större plan än ishockey så känner du för att åka riktigt mycket skridskor kanske det är bandy som är din grej. Som du säkert har upptäckt finns det mängder med roliga sporter att titta närmare på om du är sugen på att snöra ett par skridskor på dina fötter. Tänk också på att det ofta går att hyra utrustning till en början tills du hittar det som är din grej.